Specialisten in SAP S/4HANA Supply Chain en Finance oplossingen

   LinkedIn

HomeExpertisesSupply chain management

Supply chain management

Supply chain management: kijken naar de keten

Supply chain management betekent voor ons de verschillende schakels in het proces zo optimaal mogelijk op elkaar laten aansluiten. We richten ons op de gehele keten, de supply chain. Die is veel breder dan alleen producent en leverancier en omvat ook het hele supply chain network van transporteurs, supply chain hubs. Dat vraagt ook om aandacht voor sales, supply chain planning en de eindklant.

De supply chain is als volgt op te delen:

  • Inkoop en inkomende goederenstromen
  • Voorraad en opslag
  • Verkoop, orders, en uitgaande goederenstromen, oftewel distributie

SAP voor supply chain integratie

Onze missie op het gebied van Supply Chain is om onze klanten hun supply chain network zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Als specialisten met kennis van de diverse SAP-oplossingen zijn wij in staat om onze klanten te helpen de supply chain beter en slimmer te managen. Door middel van supply chain integratie kunnen we u helpen meer waarde te halen uit IT-systemen.

Supply chain hub beheren

Bij Directivity hebben we veel kennis en ervaring op het gebied van de systemen van SAP. Binnen supply chain management zijn dat ideale systemen om supply chain integratie te verwezenlijken. Zo maakt SAP EWM het mogelijk om uw voorraden in de supply chain hub effectief te beheren. De software biedt daarnaast ook uitgebreide mogelijkheden op het gebied van supply chain planning, inkoop, opslag en vervoer.

Outsourcen binnen het supply chain network

Het outsourcen van de logistieke afhandeling naar logistieke dienstverleners heeft voordelen. Een logistiek dienstverlener (LSP) kan als onderdeel van een supply chain network bijvoorbeeld zaken als warehousing, distributie en andere logistieke functies over nemen. Maar hoe implementeer je dit? Hoe houdt je controle over de voorraad wanneer deze is ondergebracht bij een supply chain hub? Met onze uitgebreide ervaring in de diverse SAP modules en implementaties van LSP interfaces kunnen wij u hierover adviseren.

Supply chain planning: transport

Transportkosten vormen gemiddeld een derde van kosten van de supply chain. Het is daarmee essentieel om inzicht te hebben in dit deel van het supply chain network en het zo goed mogelijk te beheersen en te plannen. Wij kunnen u adviseren over SAP Transportation Management (SAP TM), waarmee u transport vereenvoudigd, bijvoorbeeld door geautomatiseerde aanbesteding.

Naast advies over het optimale gebruik van SAP praten we u ook graag bij over de integratie tussen ERP-pakketten en Manufacturing Execution Systems (MES)en andere ontwikkelingen binnen de interne supply chain.

Logistiek Uitbesteden

Steeds vaker worden grote delen van de logistiek of de gehele logistieke dienstverlening uitbesteed aan een logistieke serviceprovider (LSP). Reden hiervoor is dat veel productie- en handelsbedrijven dit niet als een kernactiviteit beschouwen. Uitbesteding van deze diensten aan LSP moet het bedrijf ontzorgen en biedt ruimte om te focussen op kerntaken. Bij geslaagde logistieke integratie leidt uitbesteding aan gespecialiseerde warehouse- en transportbedrijven tot een kostenreductie en hogere servicegraad. Dit vereist een nauwe samenwerking met de logistieke serviceprovider en duidelijke afspraken over hoe processen en uitzonderingen worden afgehandeld.

SAP

Op zoek naar een SAP consultant? Dan bent u bij Directivity aan het goede adres. Als SAP consultants hebben wij vele opdrachten uitgevoerd bij organisaties waar bedrijfsprocessen worden ondersteund met SAP software. De software van SAP heeft zich bewezen als een uitstekende manier om bedrijfsprocessen te standaardiseren en optimaliseren. De software ondersteunt dan ook niet alleen zo’n 80% van de Fortune 500 bedrijven, ook steeds meer kleinere organisaties maken er gebruik van. Wij helpen u graag om SAP ook succesvol in uw bedrijfsvoering te integreren.

© 2024 Directivity. • Alle rechten voorbehouden • Website door NEXT LEAD