Specialisten in SAP S/4HANA Supply Chain en Finance oplossingen

   LinkedIn

HomeExpertisesFinance en Controlling

Finance en Controlling

De rol van Finance en Controlling

Onze visie is dat Finance en Controlling belangrijker en dynamischer is dan ooit. Mede door de technologische ontwikkelingen is drol van Finance en Controlling erg veranderd en steeds belangrijker geworden voor de hele organisatieZo heeft de CFO naast de verantwoordelijkheid voor betrouwbare en tijdige verslaglegging vaak ook een prominente rol bij het formuleren van de strategie en toekomstvisieHierin spelen niet alleen de financiële doelstellingen een cruciale rol.  

We zien de focus steeds meer verschuiven van terugkijken en verantwoorden naar analyseren en adviserenOm als Finance en Controlling deze plek in de organisatie goed te kunnen vervullen begeleiden wij u bij Directivity op de volgende aspecten: 

 • Optimaal integreren van supply chain en financiële processen 
 • Stroomlijnen en automatiseren van verslaglegging 
 • Opstellen van gestandaardiseerde financiële rapportages vanuit verschillende dimensies 
 • Real-time inzicht creëren om grip op bedrijfsprocessen te krijgen en tijdig bij te kunnen sturen 

SAP Finance en Controlling

Onze missie is om organisaties te laten excelleren door bedrijfsprocessen te stroomlijnen en continue inzicht te geven op basis van betrouwbare financiële rapportages. Als SAP specialisten bezitten wij jarenlange SAP-kennis en houden wij ons bezig met de laatste trends en innovaties.  

Daarnaast beschikken wij over diepgaande proceskennis, bekijken wij processen over de SAP modules heen en spreken wij de taal van de business. Deze combinatie stelt ons in staat kwalitatief hoogwaardige en solide oplossingen te realiseren en te fungeren als linking pin tussen zowel business en IT als supply chain en finance. 

Financial Accounting

De financiële administratie is een belangrijke bron voor zowel interne als wettelijk verplichte rapportages. De interne rapportages geven inzicht in de financiële gezondheid van de organisatie en spelen daarmee een essentiële rol in de bedrijfsvoering en besluitvormingDit onderstreept het belang van een betrouwbare en efficiënte financiële administratie dat fungeert als de basis voor management accounting: 

 • Inzicht en grip op de DSO met een efficiënte debiteurenbeheer en volledige integratie van verkooporder tot en met betaling 
 • Grootboek voor zowel bedrijfseconomisch als fiscale verslaglegging volgens lokale wetgeving 
 • Een gestroomlijnde crediteurenbeheer met automatische factuurverwerking op basis van “3-way matching” en goedkeuringsworkflow aangevuld met automatische betalingen en volledig geïntegreerde audit trail vanaf inkooporder tot en met betaling 
 • Volledig geautomatiseerde vaste activa administratie voor zowel bedrijfseconomische als lokale waarderingeninzicht en controle vanaf investering tot en met desinvestering 

Binnen Directivity hebben wij veel kennis en ervaring om u te helpen bij het optimaal inzetten van SAP oplossingen, om deze basis te waarborgen. 

Management Accounting

Een snel veranderende wereld vraagt om snelle en overwogen besluitvorming. Hiervoor is het management afhankelijk van betrouwbare en flexibele rapportages. De financiële processen en administratie zijn de basis voor de management rapportages. Datakwaliteit, volledigheid en snelheid zijn hierbij cruciaal. 

Wij kunnen dit samen met u realiseren door de juiste SAP oplossingen in te zetten en zorgen wij voor real-time inzicht en grip op de financiële en supply chain processen. Hierbij zien wij dat onder andere de volgende aspecten van belang zijn: 

 • Flexibele en transparante financiële rapportages met dimensies zoals: profit centersegmenten, regio’s, vestigingen, klantgroepen, etc. 
 • Actual versus planning rapportages op ieder gewenst detailniveau 
 • Kostenallocatie 
 • Prijsbepaling voorraad, kostprijs opbouw en daarbij horende verschillen analyses
 • Verkoop en marge analyses 
 • Projectenadministratie inclusief integratie met inkoop, productie en verkoop 

SAP

Op zoek naar een SAP consultant? Dan bent u bij Directivity aan het goede adres. Als SAP consultants hebben wij vele opdrachten uitgevoerd bij organisaties waar bedrijfsprocessen worden ondersteund met SAP software. De software van SAP heeft zich bewezen als een uitstekende manier om bedrijfsprocessen te standaardiseren en optimaliseren. De software ondersteunt dan ook niet alleen zo’n 80% van de Fortune 500 bedrijven, ook steeds meer kleinere organisaties maken er gebruik van. Wij helpen u graag om SAP ook succesvol in uw bedrijfsvoering te integreren.

© 2024 Directivity. • Alle rechten voorbehouden • Website door NEXT LEAD