Specialisten in SAP S/4HANA Supply Chain en Finance oplossingen

   LinkedIn

HomeTeamMelvin Ruijs

Melvin Ruijs

Melvin Ruijs

Gedurende mijn academische en professionele loopbaan heb ik een brede kennis van supply chain processen opgebouwd; van inkoop, warehousing, productie, transport tot aan verkoop. Tijdens mijn loopbaan als SAP SCM consultant heb ik een flink aantal full-cycle projecten (met alle bijbehorende werkzaamheden) van verschillende schaal, bij bedrijven van diverse groottes (zowel nationaal als internationaal) kunnen meemaken.

Ik beschik over een brede basis, maar mijn specialisme en grootste interesse liggen op het manufacturing en warehousing vlak. In het gros van mijn ervaring zitten dan ook elementen van productieplanning (detailed scheduling, replenishment), integratie met shopfloor systemen (MES), productie aanvoer vanuit het magazijn of afvoer richting klanten en logistieke dienstverleners (SAP (E)WM), integratie met QA/QC (SAP QM) en registratie van productieresultaten in ERP.

Mijn sterke analyse vaardigheden en luisterend vermogen komen vooral tot hun recht in complexe logistieke omgevingen, met integratie tussen verschillende systemen. Ik ben in staat om in zulke situaties tot een duidelijke, eenduidige oplossing te komen en deze op effectieve wijze te delen met de stakeholders. De menselijke factor is namelijk van groot belang voor het succes van een project. Een oplossing moet gedragen worden vanuit de hele organisatie, van management tot en met eindgebruiker. Gedurende de lifecycle van het (implementatie)project moeten al deze stakeholders worden meegenomen, en dat vergt communicatie en training die aansluit bij de behoefte van de groep.

Door mijn sterke proceskennis en SAP kennis, in combinatie met luisterend vermogen en communicatievaardigheden op verschillende niveaus kan ik acteren op het snijvlak business en IT, en ervoor zorgen dat beide kanten elkaar begrijpen. De mate waarin een implementatie slaagt is dus een balans tussen proces, IT en mens. Daarin ben ik vanuit mijn achtergrond altijd in staat een goede bijdrage te leveren.

Proceskennis: Supply Chain in de breedste zin van het woord, met als specialisme Manufacturing en Warehousing
SAP specialisme: S/4HANA, PP-PI, PP, EWM, MM, Idocs/XML integratie

© 2024 Directivity. • Alle rechten voorbehouden • Website door NEXT LEAD